У рамках робочого візиту до Запоріжжя віцепремʼєр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук зустрілась з працівниками та волонтерами Червоного Хреста.

Перед нарадою з представниками громад Запорізької області Ірина Верещук привітала команду Запорізької обласної організації Товариства Червоного Хреста України і подякувала за відмінну роботу.

Особливо віцепремʼєрка відзначила заслуги волонтерів Пологівської районної філії Запорізької обласної організації ТЧХУ, яку очолює Людмила Калашнікова.

Волонтери дуже підтримують, зокрема, мешканців Оріхівської громади - проводять різноманітні заходи, організовують видачу продуктових наборів, дитячих речей та побутової хімії. Тут працює "банк одягу".

"Ми також хочемо подякувати Пані Ірині за таку високу оцінку нашій роботі. Це надихає нас на ще більші щоденні звершення. Допомагаємо та підтримуємо разом тих, хто цього потребує", - зазначається на фейсбук-сторінці організації.

До речі, сьогодні, 17 липня, у порядку живої черги розпочинається видача гуманітарної допомоги, кількість якої, як попереджають червонохрестівці, обмежена. За день планується видати 50 наборів.

Допомога видається виключно внутрішньо переміщеним особам (ВПО) Пологівського району таких категорій:

  • людина похилого віку 65+ (має інвалідність 1-2 групи);
  • людина похилого віку 65+ (одинока).

У Пологівській районній філії ЗОО ТЧХУ звертають увагу: якщо визначені категорії бенефіціарів вже отримували гуманітарну допомогу від Червоного Хреста у цьому році, то повторно отримати допомогу неможливо.

Отримати допомогу можуть тільки особи, які жодного разу не отримували гуманітарну допомогу в 2024 році.

При собі мати такі документи:

  • довідка внутрішньо переміщеної особи(ВПО)
  • паспорт
  • ідентифікаційний код

Всі документи надаються в оригіналі.

Видача гуманітарної допомоги проводиться за адресою вул. В'ячеслава Зайцева, 9 (Лермонтова) ЦКП "Орбіта" (другий поверх, кабінет 200).

Фото: фейсбук-сторінка Пологівської філії ЗОО ТЧХУ