Старшокласників з Мелітополя вивезли до Пензи, щоб навчити воювати.

Упродовж 3-х тижнів підлітки перебуватимуть у Пензенському артилерійському інженерному інституті на курсах військової підготовки.

"Навчання вони проходять в умовах, наближених до життя та побуту російських військових, які нині нищать всю інфраструктуру України, вбивають цивільних громадян, дітей та українських захисників.

Організаторами військових тренувань є губернатор Пензенської області олєг мельніченко та голова фейкового «заксобранія Запорожской области», колаборант віктор ємельяненко", - повідомляє «Мелітополь в курсі. Війна».

Нагадаємо: ємельяненко - уродженець Оріхівщини, де зробив кар'єру в органах місцевого самоврядування та державної влади.

У середині 2000-х очолював Оріхівську районну раду, у 2010-2015 руках був депутатом райради від Партії регіонів. З 2010 до 2012 року - голова Оріхівської райдержадміністрації, з цієї посади просунувся вище - був призначений першим заступником голови Запорізької ОДА Олександра Пеклушенка.

У 2006-2012 роках, коли Пеклушенко був народним депутатом України від Партії регіонів, працював у нього помічником на громадських засадах.

Був активним противником Революції гідності.

Після окупації Криму у 2014 році виїхав на півострів, мешкав у Севастополі. Життя при росіянах подобалося, про що ексукраїнець розповів авторці цих рядків під час випадкової зустрічі у Запоріжжі через кілька років після переїзду.

Після початку повномасштабного вторгнення зрадник переїхав до захопленого Мелітополя. 5 липня 2022 року був призначений заступником голови окупаційної адміністрації Запорізької області з питань внутрішньої політики.

Брав участь у російських пропагандистських заходах, виконував представницькі функції - вручав нагороди від імені окупаційної адміністрації, представляв "уряд" під час візитів в рф.

У вересні 2023 року взяв участь у незаконних виборах, як кандидат від "единой россии", та став головою "законодательного собрания Запорожской области".

На цій посаді Ємельяненко організовує роботу незаконного органу влади РФ на окупованій території Запорізької області, приймає рішення щодо розгляду проектів законів та інших питань, спрямованих на підтримку окупаційної влади

Нещодавно слідчі Служби безпеки України повідомили 70-річному віктору ємельяненку про підозру у колабораційній діяльності - як голови окупаційного "парламенту" в Запорізькій області.

Правоохоронці підозрюють його у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.111-1 КК України - колабораційній діяльності. А саме: добровільному зайнятті громадянином України посади, пов'язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території.