Експерти обласної державної адміністрації ретельно проаналізували 41 завершену та 37 оголошених тендерних процедур. Спільна сума цих угод перевищує 230 мільйонів гривень. Результати цього дослідження були представлені на засіданні робочої групи "Прозорість та підзвітність", яка опікується цим питанням в межах обласної державної адміністрації.

Серед виявлених аномалій експерти розглянули тендери Концерну "Міські теплові мережі" та КНП "Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги". Перша угода на суму 7,4 мільйонів гривень стосувалася закупівлі сталевих труб, тоді як друга, на майже 6,7 мільйонів гривень, передбачала придбання фармацевтичних препаратів.

Згідно з отриманими даними, виявлено порушення в процесі закупівлі медичного обладнання та інших товарів, здійснених Департаментом охорони здоров'я Запорізької міської ради, що були придбані за завищеними цінами. Також, зазначено випадки недопущення розкрадання бюджетних коштів посадовими особами КНП "Обласний медичний центр серцево-судинних захворювань" шляхом придбання медичного обладнання, яке фактично виявилося відсутнім.

Джерело: Запорізька ОВА