Біля Токмака дрон атакував авто з депутатами держзборів - курултаю республіки башкортостан. Одного  легко поранило.

Як повідомляє видання Baza, у автомобілі знаходилися тимергалі уразгулов та юлія краснова.

Як розповів голова парламенту республіки костянтин толкачов, депутати поверталися до Бердянська на власному автомобілі уразгулова після зустрічі та передачі вантажу бійцям.

"Біля населеного пункту Токмак у Запорізькій області автомобіль був атакований, - розповів толкачов. - Машина йшла на швидкості, удар дрона припав по даху, він відлетів і вже в повітрі вибухнув.

Нашим колегам сильно пощастило, що основний удар прийняв на себе автомобіль, він серйозно пошкоджений, але залишився на ходу, і їм вдалося самостійно залишити небезпечну зону.

Депутат отримав легке уламкове поранення, від госпіталізації відмовився".

Колега уразгулова юлія краснова.  так описала атаку дрона:

"Пролунав голосний "хлопок", вибух був. Я подумала, що то був постріл. Але, на щастя, ні. Я все чекала на другий. Потім тимергалі сказав, що тріснуло заднє скло. Все скло просто в сіточку. Швидше за все, цей fpv-дрон врізався у скло.

Били цілеспрямовано. Впав на дах, відскочив і вибухнув, швидше за все, у повітрі. І нас урятувало, що машина була на швидкості. Машина постраждала - бампер трохи відламався, номер відлетів, ще невеликі пошкодження.

У тимергалі було відчинено вікно. Коли вибухнуло, невеликі уламки [прилетіли] в ногу, по керму, по руці. Медична допомога [не знадобилася] - може, в Уфі сходить, залишки приберуть. А так, загалом, все гаразд. Голова довго боліла - це тому, що вибух був потужний. Ні з чим не порівняти", - розповіла російська депутатка краснова.

Наразі депутати вже повернулися до уфи, де, напевне, розповідають як це бути мішенню для українського дрону.

Можливо, їхня розповідь стане для когось пересторогою, що не варто відвідувати "нові території", які насправді є окупованими українськими територіями.