За офіційними даними, тільки на тимчасово окупованій частині Запорізької області понад 1000 людей були викрадені та незаконно ув’язнені російськими окупантами. Ці данні не остаточні, бо не про всі факти вдається дізнатися.

На сьогодні, про викрадення та незаконне ув’язнення людей стає відомо від рідних чи близьких зниклих людей. Доля багатьох раніше зниклих невідома й досі.

«Доступу до місць утримання викрадених та повної інформації про людей, які зникли на тимчасово окупованих територіях Запорізької області, немає у жодної організації, в тому числі міжнародної», — повідомив Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації.

Тим часом загарбники продовжують викрадати людей, що мешкають на тимчасово окупованих територіях. В Запорізькій ОВА також нагадали, що про викрадену і незаконно ув’язнену людину на тимчасово окупованій частині регіону можна повідомити до найближчого територіального органу Національної поліції чи до Центру з розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, який в тому числі веде документування і насильницьких зникнень на ТОТ — номер «гарячої лінії»: 095-450-41-86 (є WhatsApp, Telegram, Viber, Signal). Також можна повідомити на «гарячу лінію» уповноваженого Верховної Ради з прав людини:  0800-50-17-20, 044-299-74-08.