Вишите Дерево життя членкині ГО Запорізькі Берегині вручили очільниці Запоріжжя Регіні Харченко.

Запорозькі майстрині з початку року реалізували чимало проєктів - як традиційних, так і нових. Зокрема, вони вишивали новорічні кульки, якими прикрашали ялинки у ГУ ДСНС та у храмі Святої Трійці, до Великодня поповнили колекцію вишиваних писанок. Ними, зокрема, прикрасили Великоднє дерево, яке виносили на площу Маяковського.

Наймасштабніший цьогорічний проєкт берегинь - вишивана Карта Запорізької області. Майстрині вишили писанки з назвами населених пунктів Запорізької області, які до децентралізації були районними центрами, а зараз знаходяться або в окупації, або в зоні активних бойових дій.

А до Дня Української державності, невтомні "Запорозькі берегині" закінчили вишивати Дерево Життя.

"Цей вишиваний проєкт з Деревом Життя для Запоріжжя був не таким вже і довгим, - розповіла керівниця ГО Запорозькі берегині Олена Шевчук. - Ми його розпочали символічно на День вишиванки - тобто, вишивали всього два місяця.

Почали вишивати в самому центрі Запоріжжя - на площі біля Фонтану Життя. До вишиваної картини долучилося близько 30 людей. Уявіть собі, деякі вперше у своєму житті вишивали взагалі!

Керівник цього проекту Лариса Середа малювала і завершувала цю чудову картину. На ній все ідеально: в корінні тризуб - основа нашої ідентичності, традиційні українські кольори, пташки - це діти, яких повинно бути багато в нашому місті,- і так і буде.

Сьогодні, в День Державності, завершили роботу, одноголосно було вирішено подарувати в.о. міського голови Регіні Харченко.

Перший раз за всю історію Запоріжжя очільниця міста - жінка. І ми, як жіноча спільнота, Запорозькі Берегині повинні підтримувати її. Все в нашому житті залежить тільки від нас.

Наші діти сьогодні були щасливими - вони сиділи в "мерських кріслах", смакували цукерки і пили дорослу каву. І кожен відчував себе мером.

Радію, що в кабінеті очільниці міста стоїть наша мотанка - оберіг, яку робила Людмила Гармаш і наші вишиті писанки. Вірю, що все буде добре в Запоріжжі.