Ексспівробітниця одного із медичних закладів Запоріжжя розробила злочинну схему. За 2,5 тисячі доларів вона мала «домовитись» зі службовими особами лікувальної установи про обстеження військовозобов’язаного та отримання виписки з недостовірним діагнозом.

Як повідомили у Нацполіції Запорізької області та Запорізькій обласній прокуратурі, 56-річна колишня медпрацівниця налагодила «комунікацію» з лікарями, які входять до складу військово-лікарської комісії при одній із лікарень Запоріжжя. Надалі за гроші вона вирішувала питання щодо влаштування охочих на лікування до стаціонару медзакладу без відповідних на те показань, з отриманням «правильного діагнозу» для подальшого встановлення стану непридатності до проходження військової служби.

Жінку затримали правоохоронці одразу після того, як вона отримала частину обумовленої суми – 1900 доларів.

Працівники поліції та СБУ провели санкціонований обшук у квартирі затриманої та вилучили оргтехніку, медичну документацію, печатки, бланки та копії документів сторонніх осіб.

Слідчі повідомили фігурантці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 «Зловживання впливом» Кримінального кодексу України. Підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. За інкримінованою статтею їй може загрожувати позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна.