Цьогоріч у червні був викритий правоохоронцями у розтраті бюджетних коштів колишній керівник комунального підприємства.

За матеріалами справи, 50-річний чоловік дав вказівку посадовцям оприлюднити в електронній системі публічних закупівель «Prozorro» відкриті торги на придбання понад 200 камер відеоспостереження. Прилади мали послужити для вирішення аналітичних питань та забезпечення безпеки громадян.

За результатами експертиз, проведених під час досудового розслідування, з’ясувалося, що деякі з камер, які переможець торгів передав замовникові, не відповідають технічним вимогам тендерної документації. Такі дії посадовця призвели до розтрати майже 500 тисяч гривень з державного бюджету.

Фігуранту справи повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» Кримінального кодексу України. Під час досудового розслідування правоохоронці забезпечили відшкодування завданих державі збитків в повному обсязі.

Наразі досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду. Екскерівнику КП загрожує до 8 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.