Спортивне свято для учнів початкової школи КЗ "Опорний заклад загальної середньої освіти ""Сузір'я" ОМР провели у просторі "People. UA".

У цьому учбовому закладі, як і в усіх інших закладах освіти Оріхівської територіальної громади, дистанційне навчання, але тут вирішили зібрати разом учнів 1-4 класів, щоб вони змогли поспілкуватися один з одним, зробити нескладні спортивні вправи.

"Зібрали усі паралелі, - розповідає вчителька фізкультури Вікторія Марич. - Розпочали захід з розповіді про те, що таке спорт, наскільки він важливий в наш час.

Потім провели загальнонаціональну руханку, яка створена саме у нашому закладі і запроваджена в минулому році. Її знають усі паралелі - з першого по одиннадцятий клас.

Ми згадали цю руханку, вона є традиційною, викладена на ютубканалах усіх учителів фізкультури. До них діти мають доступ! Її виконували і вчителі.

Виконали загальноспортивні вправи, для розвитку усього тіла. Вони примітивні, але було дуже весело! Кожна дитина була задіяна!

Діти отримали заохочення від класних керівників - смаколики: смайлики з цукерками, "барні" тощо. Класні керівники підійшли до цього питання креативно.

А грамотами ми нагородили нашу найспортивнішу директорку Наталію Степанівну Кудіну і її заступників. Вони - приклад для спортивної родини "Сузір'я".

На жаль, ми не маємо свого спортзалу, але вирішуємо це питання. Тепер хочемо задіяти 5-8 і 9-11 класи. . Тільки тепер це будуть не "Веселі старти", а більш розвиткові, спортивні.

Керівник методичного об'єднання вчителів художньо-естетичного та фізкультурно-технологічного циклу, вчителька фізичної культури Вікторія Марич - дуже креативний фахівець.

Вона активно співпрацює з рухом JuniorS - некомерційною громадською організацією, яка популяризує фізичну активність серед дітей шкільного віку, змінює їхнє ставлення до уроків фізичного виховання, допомагає знайти їм свої види спорту, які б стали їхньою щоденною корисною звичкою для покращення фізичного та ментального здоров'я.

"Ми завжди беремо участь у заходах, постійно у пошуку, постійно щось придумуємо, - ділиться Вікторія Романівна. - За три роки співпраці жодного заходу не пропустила. На уроках роблю відеофіксацію і надсилаю запис".

Нещодавно, до Дня фізичної культури і спорту України, Вікторія Марич отримала від громадської організації Подяку і свисток, який є неодмінним атрибутом кожного учителя фізкультури. Каже, що для неї це був сюрприз!

Фото авторки і з  фейсбук-сторінки  закладу "Сузір'я"