Російські загарбники вийшли на 47-річного мешканця Запоріжжя через українку, яка наразі мешкає у РФ. У квітні цього року чоловік отримав завдання від окупантів – виявити бази паливно-мастильних матеріалів у Запоріжжі та дізнатися маршрути руху автоцистерн, що перевозять пальне для бойової техніки Сил оборони.

Ці дані ворог планував використати для ракетних та дронових ударів по Запоріжжю, повідомили у Запорізькій обласній прокуратурі та Службі безпеки України.

Для збору потрібної загарбникам інформації чоловік об’їжджав місцевість та фіксував об’єкти. Отримані відомості підозрюваний передавав через Telegram у вигляді медіафайлів з координатами із сервісу Google maps із текстовим описом.

Зловмисника затримали «на гарячому», коли він проводив дорозвідку поблизу об’єкта критичної інфраструктури. У нього вилучили мобільний, який він використовував у розвідувально-підривній діяльності на користь РФ.

Наразі фігурант справи під вартою. Йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 «Державна зрада вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб» Кримінального кодексу України. Йому загрожує довічне ув’язнення.