З околиці прифронтового Оріхова до Запоріжжя правоохоронці евакуювали 72-річну Людмилу Василівну. Жінка мешкала в місті 35 років, втім сьогодні через регулярні російські обстріли вимушена полишити рідну домівку, яку фактично знищили загарбники.

Жінка мешкала в багатоквартирному будинку на околиці міста звідки до лінії фронту менш як 5 кілометрів. В цьому районі вже немає жодного вцілілої будівлі. А дім, в якому жила Людмила Василівна, неодноразово потрапляв під атаку ворога. У квартирі жінки немає вікон, світла, води, опалення. Задля власної безпеки бабуся погодилася на вмовляння поліцейських евакуюватися, але за умови, що її котів і собак будуть годувати.

Щоб дістатися до адреси пенсіонерки евакуаційна група поліцейських швидко перетинає небезпечну промзону. Біля під’їзду двоповерхівки на них вже чекала Людмила Василівна, а поряд із нею – домашні улюбленці.

Дорогою до Запоріжжя пенсіонерка ділиться, що має вади здоров’я, з собою прихопила лише найнеобхідніше – документи, милиці та краплі для серця. Каже, дуже болить за найменших українців, в яких росіяни вкрали дитинство. Замість дитячого сміху та ігор малеча бачить людські сльози й страждання…

В обласному центрі для жінки знайшли кімнату в хостелі для переселенців. На тривалий час їй надали всі умови для комфортного та безкоштовного проживання.