У Запоріжжі відбулася традиційна акція на підтримку полонених героїв оборони Маріуполя та всіх військовополонених.

Місцем її проведення обрали нову локацію - район площі імені Поляка. Рідні військовополонених принесли з собою плакати, банери, прапори підрозділів та портрети своїх чоловіків, синів чи братів.

Вони вишикувалися вздовж центрального проспекту, скандували "Не мовчи! Полон вбиває!", "Стань голосом полонених!", "Поверніть наших рідних!".

Водії муніципальних автобусів, маршруток та легковиків сигналили, висловлюючи солідарність з вимогами учасників акції.

"Ми знову зібралися на акцію "Не мовчи! Полон вбиває!", щоб нагадати суспільству, нашій державі за наших військовополонених.

Захисники з Маріупольського гарнізону, хлопці й дівчата, вже третій рік знаходяться у ворожому полоні! Ми постійно проводимо акції - щоб люди не забували про них.

Своїми акціями показуємо, що військовослужбовці, які потрапили в полон, не забуті. Ми боремося за їхню свободу, як вони боролися за нашу", - зазначила організаторка акції, військова волонтерка Стелла Орел.

Щоразу Стелла закликає запоріжців не бути байдужими - долучатися до проведення акцій, підтримувати родини, які чекають наших героїв додому. І завжди пам'ятати, що завдяки мужності оборонців Маріуполя, які стримували ворога 86 днів, Запоріжжя не було окуповане у перші місяці повномасштабної війни і продовжує залишатися українським містом.

Військовослужбовці вийшли в почесний полон у травні 2022 року. Захисникам Маріуполя обіцяли, що вони повернуться додому за кілька місяців. В полоні герої знаходяться вже 2 роки і 2 місяці. Україно, поверни їх додому!

На жаль, її закликів запоріжці не чують - на мирні маніфестації виходять тільки рідні військовополонених. От би на акції приходило стільки людей, як на мітинг проти тривалих відключень електроенергії! Ото була б сила!

Але, попри байдужість містян, рідні військовополонених доводять правоту крилатого вислову "і один у полі воїн!". "Будемо стояти. Не припинимо боротьбу за життя наших захисників!", - зазначають учасники акції на підтримку військовополонених.

У Запоріжжі на маніфестації виходять рідні військовослужбовців з бригади "Азов", частин 3033 і 3029 Нацгвардії, 55, 57  та 36 бригад ЗСУ, Запорізького зонального відділу ВСП,  прикордонного загону.

  • 20 липня маніфестації на підтримку полонених героїв оборони Маріуполя, які перебувають в пекельних умовах у неволі вже 2 роки та 2 місяці, всіх військовополонених та зниклих безвісти українців пройшли також в Охтирці, Чернігові, Вінниці, Павлограді і Білій Церкві.
  • Сьогодні, 21 липня, про полон, який вбиває, суспільству нагадають у Києві, Обухові, Миколаєві, Коростишеві, Кролівці, Овручі, Ковелі, Тернополі, Рівному, Кривому Розі та Чернівцях.

Фото з фейсбук-сторінки Марії Плаксій та Дмитра Смольєнка