У ніч проти 20 вересня армія РФ вже втретє за останні три доби атакувала Комишуваху Запорізького району.

Внаслідок обстрілів пошкоджені житлові будинки. Загиблих та поранених немає. Як місцеві жителі оговтуються після обстрілу — у матеріалі Суспільного.

Житель Комишувахи Петро Михайлович каже: під час обстрілу знаходився вдома, приїхав допомагати дітям, квартира яких зазнала пошкоджень:

"Близько 23-ї години прилетіло, шарахнуло і все. Якщо всі живі, то значить, що все добре. Нас третій день обстрілюють. Як будуть обстрілювати далі, то доведеться виїжджати, не будеш же тут сидіти. Майже весь будинок без вікон. Всі квартири постраждали. Сусіди подзвонили, що прилетіло до нашої квартири, то і приїхали".

Петро Радецький, місцевий житель, знаходився вдома, коли почув звук вибуху:

"Я сидів в кріслі, в інтернеті. Коли звук ракети, і вибух, що все задрижало. Падає стеля, штукатурка сиплеться прямо на мене, я одразу в іншу кімнату. Потім ще вибухи були, але то вже таке, далі. Ну, тиск підскочив".

Вікторія Гончаренко, жителька Комишувахи, під час обстрілу разом з родиною була вдома:

"Вибух дуже потужний. Ми полягали на підлогу і чекали відбою. Нікуди не бігли, лежали просто на підлозі. Паркан, вікна, вирвало двері, стеля впала... Це не описати, звичайно. Це дуже важко. Ми залишаємося, не хочеться нікуди, а куди їхати.... Страшно, дуже страшно. Допомогає триматися віра у перемогу".

В поле через дорогу від будинку подружжя Валентини та Сергія Безуглих влучив один із КАБів. Чоловік каже, дім, який облаштовував все життя, нині пошкоджений:

"Жінка в льосі була, ще й не могла вилізти. Прийшов та відкрив, закидало, не могла долізти. Побило все, не кажучи вже за шифер. На літній кухні, навіть рама вилетіла всередину. А я тільки сім років тому новий дах поставив після пожежі. 120 штук шиферу пішло сюди".

Голова Комишуваської селищної територіальної громади Юрій Карапетян повідомив Суспільному, що було три удари в районі населеного пункту Комишуваха. Пошкоджені двоповерхові та приватні будинки:

"За останні три дні обстрілів пошкоджені понад 60-70 будинків та квартир. Ми бачимо тенденцію, що цей обстріл не останній. Я спілкувався з піротехніками, які працювали тут. Вони кажуть, що це керовані авіабомби. Від початку війни ми потерпали від артилерії, РСЗВ, С-300...Це вперше, що по нам почали застосовувати таку зброю".

За словами Юрія Карапетяна, наразі в громаду повернулось близько восьми тисяч людей, з них тисяча — діти:

"До початку повномасштабного вторгнення на території Комишувахи проживало 13 з половиною тисяч людей. Після початку війни люди масово виїжджали і залишилось приблизно три тисячі по всій громаді. Напевно, росіяни побачили, що люди почали повертатися, що тут є життя. І мабуть, їм це не подобається, хочуть нас закошмарити".

Нині відповідні служби ліквідовують наслідки обстрілів, а власники пошкоджених осель отримують допомогу матеріалами для ремонту.

Фото: Суспільне Запоріжжя