Річард Пайне відгукнувся на запит запорізького волонтера Сергія Сєрікова

З початком повномасштабного вторгнення росіян Сергій Сєріков переїхав до Німеччини, де продовжує активно допомагати військовим та правоохоронцям.

Брат Сергія - військовий хірург Олег Трибушной, випускник Запорізького медуніверситету. Працював завідуючим травматологією у міській лікарні №9. Під час повномасштабного вторгнення мобілізувався спочатку на Харківський напрямок, а потім у Запорізький військовий шпиталь.

- Під час телефонної розмови на мої питання Олег відповів, що шпиталь забезпечений майже всім, але потребує коштовної хірургічної дрилі з набором комплектуючих деталей, - розповідає Сергій Сєріков. - Я підключив усі зв'язки, але через вартість та специфіку цього хірургічного набору мені довго не вдавалося досягти мети.

І ось нарешті ціль досягнута - англійський благодійник Річард відгукнувся на мій запит, знайшов необхідну дриль з комплектуючими. особисто привіз її у Запоріжжя та вручив Олегу.

Брат прислав фото, яке підтверджує, що передане хірургічне обладнання перевірене і працює.

У мене гора з плеч - адже воно не нове (нове коштує від 8000 євро), тому я хвилювався, щоб воно працювало, це було найголовніше.

Ніколи не думав, що буду відчувати радість від дрилі, якою сверлять людські кістки - такі інструменти з дитинства викликали у мене жах.

Олег також повідомив, що Річард разом з дриллю передав чудові освітлюючі пристрої для операційної.

Крім безпосередньої участі у пошуку хірургічного обладнання для Запорізького шпиталю, за останні місяці Сергію Сєрікову вдалося забезпечити новим та якісним одягом медперсонал Львівського військового шпиталю.

Зараз волонтер готує відправку нового одягу для медсестричок і лікарів Запорізького військового шпиталю.