Ракетний удар по Запоріжжю вранці 21 жовтня забрав життя вже 3-х людей.

Двоє чоловіків, їм було 44 та 42 роки, загинули на місці під завалами, а 44-річна жінка померла в лікарні. Медики, як повідомив голова ЗОДА Іван Федоров, кілька годин боролися за її життя, але отримані поранення виявилися несумісними з життям.

Всього поранення отримали 16 мешканців Запоріжжя. Станом на вечір у медзакладах залишалися десять людей, з них п'ятеро у стані середньої важкості, двоє - важких.

Аварійно-рятувальні роботи на місці атаки вже завершили, повідомили в ДСНС.

Ворог завдав удару по житловому сектору в Комунарському районі, неподалік дитячого садка. Частково пошкоджено дитсадок, вибуховою хвилею та уламками - легкові автомобілі та розташовані неподалік житлові будинки.

У дитячому садочку – вибиті вікна, пошкоджена стеля, скрізь уламки скла. У приміщенні перебували лише працівники. Одна жінка отримала поранення, її госпіталізували.

"Було дуже гучно. Поряд пошкоджені будинки. А садочок... Всі плачуть, що немає нашого садочку", - розповіла співробітниця відділу освіти Олена.

За інформацією секретаря Запорізької міської ради Регіни Харченко, внаслідок сьогоднішньої атаки балістичною ракетою пошкодження отримали 21 багатоповерхівка та 72 приватних домоволодіння.

Працівники райадміністрації спільно з правоохоронцями, рятувальниками та працівниками "Запоріжремсервісу" провели попереднє обстеження пошкоджених будинків.

На момент ворожої атаки в одному із пошкоджених приватних будинків перебував Віталій разом із сім'єю. Чоловік каже, що дах оселі знесло, п'ять шибок вибиті, а всередині вибуховою хвилею пошкодило меблі. Однак головне для нього, що діти та дружина не отримали поранень. Син Віталія Павло допомагає батькам прибирати розбите скло в будинку.

"У кімнаті сестри вилетіло два вікна. Уламки полетіли на робоче місце. Добре, що вона була в ліжку, а не сиділа за столом. Страшно уявити, що б могло статися", - емоційно ділиться хлопець.

Уже вдруге постраждав гуртожиток. Мешканці допомагають одне одному прибирати наслідки російського обстрілу.

"У момент прильоту я ще спав. Від вибуху мене підкинуло на ліжку. У моїй кімнаті нічого не пошкодилось. Тому я допомагаю сусідкам: прибираю уламки скла. Тут троє дівчат живуть, не будуть же вони самі це робити", - зауважив мешканець будинку Віталій.

78-річна пані Людмила проживає у гуртожитку лише два місяці. Однак уже вдруге жінці доводиться оговтуватись від потужних вибухів та втамовувати внутрішню тривогу.

"Я тільки-но хотіла зайти на кухню, як бахнуло і все полетіло. Слава богу, що встигла ухилитись за стіну, тому поранень не отримала. Усе пролетіло повз мене", - поділилась пані Людмила, утираючи сльози.

На місці прильоту чергували швидкі. Аварійні служби одразу почали закривати вибиті шибки плитами ОСБ та фіксувати збитки. Волонтери благодійних організацій надавали запоріжцям гуманітарну допомогу й пропонували їм гарячі напої.

Пільгові категорії громадян мають змогу скористатися програмою надання фінансової підтримки мешканцям Запоріжжя, житло яких було пошкоджено внаслідок ракетного обстрілу.

Розмір одноразової допомоги становить 15 тисяч гривень. Звертатись необхідно до департаменту соціального захисту населення міської ради.

Якщо постраждала ваша оселя - повідомляйте на 15-80 за номерами: (061) 787 15 80 (050) 414 15 80 (067) 656 15 80