У Запоріжжі відбулись урочистості на честь срібного призера Олімпійських ігор-2024 Парвіза Насібова та стрибунку у воду Вікторію Кесарь, а також їхніх тренерів. Їх привітали з успішним виступом та вручили грошові сертифікати.

Цьогоріч на Олімпійських іграх Парвіз Насібов, борець греко-римського стилю у вазі до 67 кг, вже вдруге виборов срібну медаль.

«Звичайно, було тяжко, ніщо не дається легко. Медаль для мене – це не просто метал, це велика історія, яка залишиться за мною та моїм прізвищем», – зізнався Парвіз. 

Вікторія Кесарь стала сьомою у змаганнях з парних стрибків у воду.

«Спортом займаються мільйони людей. На Олімпійських іграх перемагають одиниці. Безумовно, це велика гордість», – підсумувала секретарка Запорізької міської ради Регіна Харченко.

На церемонії нагородження спортсмени отримали грошові сертифікати від обласної та міської влади. Парвіз Насібов – на 2 млн грн, Вікторія Кесарь на 500 тис. грн. Не оминули увагою і тренерів олімпійців. Так, Євген Чертков, тренер Парвіза Насібова, отримав сертифікат на 250 тис. грн, а Ірина Журавльова, наставниця Вікторії Кесарь, – на 120 тис. грн.

Водночас Іван Федоров, голова Запорізької ОВА зазначив, що обласна влада готова підтримувати спортсменів. Найближчим часом буде завершена реконструкція школи вищої спортивної майстерності, де спортсмени зможуть тренуватися та готуватися до змагань. 

Довідка:

Запорізька область має славетну олімпійську історію: 124 спортсмени із Запоріжжя брали участь у Олімпійських іграх, 21 з них привіз додому медалі.