За минулу добу на території області рятувальники ліквідували 21 пожежу на відкритих територіях у регіоні.

За повідомленням пресслужби Головного управління ДСНС в Запорізькій області, 6 загорянь сталося внаслідок обстрілів у Пологівському та Василівському районах. Вогнем заподіяно шкоди навколишньому природному середовищу на загальній площі близько 8 га.

22 липня виникла пожежа і у Запоріжжі. Горіла суха трава на загальній площі 0,5 га. Надзвичайники загасили окремі осередки загоряння, аби запобігти розповсюдженню вогню. Від ГУ ДСНС залучалось 3 одиниці техніки та 13 чоловік особового складу.

"Рятувальники закликають громадян відповідально поставитися до виконання елементарних правил безпеки життєдіяльності, адже людська недбалість часто призводить до масштабних пожеж, які знищують гектари лісових насаджень.

Своєю чергою, такі загоряння несуть шкоду природі та людському здоров’ю. Дбайте про безпеку і бережіть наш спільний дім!", - говориться у повідомленні.

На світлинах авторки - ліквідація пожежі у лісовій зоні біля Південного житломасиву, яка виникла 22 липня ввечері.

Тільки цифри

  • З початку 2024 року у природних екосистемах Запорізької області вже виникло 1075 пожеж на площі 275 га, з яких внаслідок обстрілів сталася 51 пожежа. За аналогічний період минулого року  -  349 пожеж на площі майже 75 га
  • На території Національного заповідника “Хортиця” у 2024 році сталося 25 пожеж на площі понад 15 га, за аналогічний період 2023 року — 2 пожежі на площі 810 кв. м.