Департамент освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації оголосив тендер на закупівлю 25 нових шкільних автобусів на загальну суму понад 86 мільйонів гривень. Про це повідомив Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації. 

За умовами тендеру шкільні автобуси мають бути с пандусами, аби діти, які пересуваються на візках також могли ними користуватися. 

Кошти на придбання 25 шкільних автобусів виділили з державного бюджету за умови співфінансування з місцевих бюджетів.

«Забезпечення транспортом разом з будівництвом «підземних» шкіл та ремонтом укриттів є частиною підготовки освітньої сфери до нового навчального року. Мета: дати кожному школяру можливість отримувати якісну освіту, спілкуватися з однолітками та рости  щасливим», - резюмував Федоров. 

Варто зазначити, що минулого тижня прем’єр-міністр України Дениса Шмигаля відвідав Запорізький автомобілебудівний завод, що випускає український шкільний і приміський транспорт європейської якості. Підприємство працює попри постійні ракетні атаки Росії.

«Попри російський терор, цього року підприємство планує виготовити понад 160 автобусів. Підтримка українського виробника — ключовий елемент нашої економічної стійкості. Минулого місяця Уряд виділив на закупівлю шкільних автобусів 1 млрд грн», - написав Шмигаль.