В Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку «Під синьо-жовтим кольором незламності». На ній представлено понад 40 стягів бойових підрозділів Збройних сил України, Національної гвардії, Національної поліції та рятувальників Запорізької області. На прапорах залишили свої підписи українські захисники.

«Наш прапор – це символ боротьби за волю та мир. Він майорить над вільними та вже звільненими містами України та нагадує про славетну історію нашої держави. Синьо-жовті прапори завжди із нашими військовими на полі бою. Вони залюбки підписують їх своїми позивними – на пам’ять нащадкам», – зазначила Вікторія Водоп’ян, заступниця директора Запорізького обласного краєзнавчого музею. 

Є на виставці й унікальні експонати. Зокрема, прапор, який запорізькі патріоти несли під час ходи до 500-річчя Запорозького козацтва. Потім цей прапор був закріплений над Запорізькою обласною радою у 1991 році після проголошення Незалежності України. Експозиція проілюстрована фотографіями з місця подій.

Відвідувачі можуть також побачити й вцілілий прапор із Гуляйполя. Він майорів біля пам’ятника Нестору Махну із початку повномасштабної російської агресії проти України. Прапор разом з уламком розбитого пам’ятника та фрагментом ворожої ракети, що в нього поцілила, передали до музею запорізькі рятувальники у 2023 році.

Виставка працюватиме до 7 жовтня. Вхід вільний. Музей працює в четвер, п’ятницю та суботу з 9:00 до 15:00.