У Запоріжжі за останні кілька днів на 12% збільшилась кількість об’єктів, до яких застосовуються графіки погодинних відключень.

Про це під час брифінгу повідомив голова Запорізької ОДА Івана Федорова.

За його словами, до графіків включено будинки, що живляться від лінії з критичною інфраструктурою. Останніми днями, і це помітили запоріжці, графіки погодинних відключень значно пом'якшились

"Збалансовані вимкнення дозволили зекономити 6 МВт електроенергії у кожній черзі. Завдяки цьому середня тривалість вимкнень в межах 4 годин. Винятки є, але вони не критичні", - повідомив Іван Федоров.

Нагадаємо, з минулої п'ятниці з метою економії електроенергії у місті не включають вуличне освітлення. Завдяки повному вимкненню зовнішнього освітлення економія електроенергії у темну пору доби,за розрахунками фахівців ПАТ "Запоріжжяобленерго", складе приблизно 1 Мвт на годину. Саме такий обсяг електроенергії за цей же час в середньому споживають 1,5 тисячі домогосподарств.

Тим часом, як повідомив журналістам Іван Федоров, у Запоріжжі працюють над заміною  енерговитратного вуличного освітлення на нове світлодіодне.

"Представники влади провели переговори з міжнародними донорами НЕФКО. За результатами цих домовленостей, Запорізька область отримає перші 500 тисяч євро для переведення вуличного освітлення на світлодіодне.

Вже обрані вулиці на території міста Запоріжжя, які будуть переведені на діодне освітлення. Це дозволить в 4-5 разів скоротити споживання електроенергії.

Ми маємо йти двома шляхами - заощаджувати та перепідключати, коли є така можливість", - зазначив Іван Федоров.

Посадовець сподівається, що ситуація з генерацією покращиться, але гарантувати це можна лише за умови збільшення захисту ППО.