У понеділок, 23 вересня, військові російської армії масовано атакували Запоріжжя. Впродовж дня росіяни завдали шість ударів КАБами, а також завдав ракетні удари по Запоріжжю.

«Ворог поцілив по обʼєкту критичної інфраструктури. Зайнялася пожежа, яку оперативно погасили, постраждав один співробітник підприємства», - написав Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації.

Загалом в обласному центрі внаслідок вчорашньої російської атаки пошкоджено понад 70 багатоквартирних будинків, об’єкти соціальної сфери та інфраструктури в Шевченківському, Олександрівському та Комунарському районах. На жаль, внаслідок обстрілу загинув 47-річний чоловік. Російський КАБ поцілив просто по його приватному будинку в Шевченківському районі, зруйнувавши вщент. 83-річна мати загиблого наразі у лікарні. Волонтери витягли зі зруйнованого будинку собаку загиблого чоловіка. У нього контузія. Пес нічого не їсть та не п’є. Наразі песику породи чау-чау на прізвисько Боні  шукають хоча б перетримку, бо він залишився на вулиці.

«Дома в нього немає, зовсім. І людини немає також. Собаку ніхто не може взяти на перетримку з сусідів, у всіх поряд біда. Допоможіть терміново знайти прихисток Боні! +380663719711 Ольга», - повідомила волонтерка притулку «Шанс» Олена Пилова.

Загалом внаслідок масованої атаки дев'ять мешканців обласного центру отримали травми. У лікарні на ранок залишаються троє людей. Зокрема, в Шевченківському районі авіаудар прийшовся на подвір’я приватного сектору - травмовано хлопчика 15 років. В Комунарському районі травмовано 13-річну дівчинку.

«Діти доставлені до медзакладу з контузією. Вони знаходилися недалеко від епіцентру вибуху та травмовані ударною хвилею. Прогноз лікарів сприятливий. 83-річна жінка знаходилася в будинку, в який влучила авіабомба. Вона отримала множинні осколкові поранення. Наразі постраждала в стабільному стані», - кажуть в Запорізькій ОВА.

У Запоріжжі внаслідок масованої атаки пошкоджено 74 багатоквартирні будинки, 24 приватних будинки, 15 нежитлових приміщень, об’єкти соціальної сфери та інфраструктури в Шевченківському, Олександрівському та Комунарському районах міста. 

«Всі міські служби задіяно в ліквідації наслідків прильотів. Обстежують пошкоджені квартири та будинки. Вибиті вікна закривають листами OSB», - написала Регіна Харченко, в.о.міського голови.

Крім того, вчора ввечері росіяни завдали 8 авіаційних ударів по Комишувасі.  На щастя, обійшлось без постраждалих.