24 серпня відбувся обмін військовополоненими. За сприяння Об'єднаних Арабських Еміратів додому повернулись 115 військовослужбовців Національної гвардії, Збройних Сил, Військово-морських сил, Державної прикордонної служби.

«Серед них один військовослужбовець із Запорізької області. Чекаємо вдома всіх українців, які наразі знаходяться у полоні ворога», - написав Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації.

Як повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими, усі врятовані під час 55-го обміну полоненими – військовослужбовці-строковики, зокрема і ті, які потрапили у ворожу неволю під час героїчної оборони рідної землі ще в перші місяці повномасштабного російського вторгнення.

«Серед інших вдалося визволити 9 незаконно засуджених оборонців. Звільнено військових моряків та трьох прикордонників, а також 82 оборонці Маріуполя (з них 50 боронили «Азовсталь»). Усі врятовані цього разу – солдати, сержанти та матроси», - йдеться в повідомленні координаційного штабу.

Також додому повертаються шість нацгвардійців з гарнізону охорони Чорнобильської атомної станції, військовослужбовці, які боронили Київську, Донецьку області, Херсонщину та Луганщину. Звільнені з російського полону також брали участь у важких боях за Гостомель і запасний командний пункт Генштабу на Київщині, а на Херсонщині – за пропускний пункт «Чонгар» на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом. 

«Чимало визволених українських військовослужбовців мають проблеми зі здоров'ям внаслідок поранень, а також через недотримання росією норм Міжнародного гуманітарного права у полоні. Всі вони пройдуть медичний огляд, необхідне лікування, отримають психологічну допомогу, реінтегруються в наше суспільство та дістануть належні виплати», - додають в координаційному штабі.