Україна повернула з російського полону ще 90 захисників - операція триває.

Завдяки зусиллям Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, за дорученням Президента України, на рідну землю повернулися 32 нацгвардійця, 18 прикордонників, 17 представників Військово-морських Сил, 15 бійців ЗСУ та 8 тероборонівців.

Зокрема, вдалося повернути 59 оборонців Маріуполя, з них 52 бійця, що вийшли з “Азовсталі”. З полону визволено 5 нацгвардійців, які охороняли ЧАЕС.

За інформацією Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, додому повертаються українці, захоплені в полон на Херсонському, Донецькому, Харківському, Запорізькому та Луганському напрямках.

"За активну допомогу у звільненні українських військових з російського полону висловлюємо окрему подяку Об'єднаним Арабським Еміратам. Координаційний штаб продовжує операцію з повернення українських громадян, інформація оновлюється", - говориться у повідомленні.

Обмін проведено по формулі 90 на 90.

В тему

У Нью-Йорку відбулося засідання Радбезу ООН, на якому Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця наголосив на героїзмі бригади «Азов» та брехні росії, яка уже зазнає краху, та закликав включити азовців до обмінів.

Чимало бійців бригади потрапили до полону. Вони досі перебувають у російських в'язницях, гинуть від тортур та вбивств. Найгучніший доказ свавілля ворога – вбивство росією українських захисників, що перебували в фільтраційній тюрмі в Оленівці.

"Ми знову закликаємо припинити тортури азовців, надати їм безперешкодний і регулярний доступ від Міжнародного комітету Червоного Хреста та правозахисників, а також включити їх до обмінів полоненими", - наголосив Кислиця.

Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими