В жовтні минулого року правоохоронець приїхав на місце події за викликом сусідів пенсіонера, які запідозрили, що той помер: чоловік не виходив на вулицю, з його квартири йшов специфічний запах, а всі його родичі були закордоном. 

Працюючи на місці злочину правоохоронець вирішив скористатися ситуацією. Він взяв понятими знайомих та без їхньої участі обшукав квартиру. Знайдені 20 тисяч доларів та банківські картки він забрав собі. Аби скористатися картками, правоохоронець також забрав мобільний телефон померлого. Через нього він отримав доступ до рахунків і згодом зняв з них ще 56 тисяч гривень. Загальна сума коштів, які він вкрав у померлого, складає приблизно 788 тисяч гривень,  повідомляють у Запорізькій обласній прокуратурі та теруправлінні ДБР у Мелітополі. 

В ході санкціонованого обшуку за місцями проживання, роботи та в авто осіб, причетних до злочину, було виявлено докази незаконної діяльності, а також боєприпаси.

Слідство триває, перевіряється причетність до вчинення злочину інших осіб.

Працівнику одного з правоохоронних органів у Запоріжжі повідомлено про підозру у вчиненні крадіжки в умовах воєнного стану та за фактом зловживання службовим становищем. Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою, а також відсторонив його від посади.