В понеділок,  26 серпня, військові російської терористичної армії масовано атакували Україну. В Запорізькій області «повітряна тривога» тривала 7 годин та 4 хвилини (з 4:31 і до 11:36). В Запорізькому районі пролунала серія вибухів, яку також чули мешканці обласного центру.

«Росіяни вбили цивільну людину у Запорізькому районі. Ворог наніс удар поряд з приватним будинком», - написав Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації.

В Запорізькій обласній прокуратурі уточнюють, що отримав смертельні поранення поряд із будинком.

«Також під час обстрілу поранено жінку. Зазнала пошкоджень цивільна інфраструктура», - уточнюють в Запорізькій обласній прокуратурі.

За даними Запорізької ОВА російська армія сьогодні також поцілила і по об’єкту енергетичної інфраструктури. 

«За вказівкою Укренерго, по всій країні впроваджено графіки аварійних відключень світла. У нашому регіоні вони стосуватимуться лише промислових споживачів. Але прошу всіх ощадливо використовувати електроенергію зараз, щоб не навантажувати Об’єднану енергосистему», - написала Регіна Харченко, в.о. міського голови Запоріжжя.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством Кримінального кодексу України.