Четвертий вечір поспіль військові російської армії тероризують мешканців Запоріжжя та Запорізького району керованими авіаційними бомбами. У середу, 25 вересня, з 22:55 до 23:14 окупаційна армія завдала 5 авіаударів. Росіяни поцілили по житловій забудові та території одного з промислових підприємств, повідомив Іван Федоров, голова Запорізької ОВА.

«Внаслідок одного з ударів вибуховою хвилею та уламками пошкоджений багатоквартирний будинок, - повідомили у Національній поліції Запорізької області. - Ще одне влучання прийшлося поруч із приватним будинком одного з районів міста. Пошкоджені поруч розташовані домоволодіння та транспортні засоби».  

Як повідомили у Запорізькій міській раді, внаслідок одного з ударів вибуховою хвилею та уламками пошкоджено обидва під’їзди багатоквартирного будинку. Ще одне влучання - поруч із приватним будинком. П’ять машин мирних мешканців, припаркованих біля будинків, пошкоджені російськими ударами. На місці прильоту розташовано муніципальні автобуси. І постраждалі, й ті, хто задіяний в ліквідації наслідків обстрілу мають змогу там відпочити, випити гаряче та отримати першу допомогу. 

Загалом, внаслідок нічної атаки Запоріжжя пошкоджено 7 багатоповерхівок та 15 домоволодінь в приватному секторі Запоріжжя.  

«Роботи з обстеження житлових будинків тривають. Цифри не остаточні. Комунальні служби спільно з районними адміністраціями, рятувальниками, правоохоронцями, представниками ГО та БФ ліквідовують наслідки. Допомагають людям. Фіксують злочини росіян», - написала Регіна Харченко, в.о. міського голови.

Станом на 11:35 внаслідок нічної атаки відомо про 10 постраждалих, в тому числі 14-річного хлопця.

«Стан 25-річного чоловіка, який отримав множинні травми, важкий, але стабільний. Його прооперували. Дві жінки отримали допомогу медиків і лікуються вдома. Інші постраждалі від госпіталізації відмовилися», - повідомив Іван Федоров.

У Запорізькій міській раді нагадали, що особи пільгових категорій, чиє житло понівечено ворожим ударом, можуть отримати фінансову допомогу. Розмір одноразової допомоги - 15 тисяч гривень. Передбачено щомісячну фінансову допомогу для винаймання житла у розмірі 10 тис. грн для тих, хто вже не зможе повернутися у власну оселю. Звертатися необхідно до Департаменту соціального захисту населення.