В п’ятницю, 26 квітня, військові російської армії били з авіації, артилерії, танків, «Градів», застосували ударні дрони та міномети. Окупаційні війська завдали 536 ударів по населеним пунктам Запорізького, Пологівського та Василівського районів.

Російська армія завдала авіаційний удар по Роботину. Це селище, а також Малу Токмачку окупанти 16 разів обстріляли з реактивних систем залпового вогню.

Оріхів, Малу Токмачку, Гуляйполе, Вербове, Новопрокопівку, Новоандріївку, Роботине, Левадне, Малинівку та П’ятихатки ворожа армія накрила артилерійським вогнем, завдавши 300 ударів за добу.

Не припиняють загарбники й масовані атаки безпілотниками. Вчора 219 разів атакували ними Малу Токмачку, Червонодніпровку, Гуляйполе, Левадне, Роботине, Малинівку та Новоандріївку.

Поліцейські зафіксували влучання ворожих снарядів по житлових будинках людей: пошкоджено майна та машини громадян. Зареєстровано 11 повідомлень про руйнування.

Правоохоронці зібрали докази воєнних злочинів та відкрили провадження за ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.