Людмила Сергіївна Салиста разом з сином Вадимом мешкають у модульному містечку в Запоріжжі. Крім 9 сімей оріхівців, тут знайшли прихисток  ВПО з Донецька і Луганська, Токмака і Гуляйполя та інших міст і сіл.
Чи задоволені наші земляки умовами проживання? 
- Так, - відповідає Людмила Сергіївна. — У нас одна кімната, де є два ліжка, шафи. З дому привезли телевізор і холодильник. Ванна кімната з туалетом поряд. В опалювальний період було тепло завдяки конвекторам, які можна самостійно регулювати.
Багатодітним родинам надають по дві кімнати.
Їжу готуємо на спільній кухні, де встановлені електроплити. 
Волонтери забезпечують переселенців продуктовими наборами, отримали ми ще й ковдри і постільну білизну.
Щовівторка з благодійного фонду «Південь» доставляють нам питну воду  –  по 20 літрів на кімнату. Велика вдячність представниці фонду Любові Яровій від усіх мешканців за турботу про нас.
Нещодавно до модульного містечка приїжджали два японські журналісти. Побували у кімнаті Людмили Сергіївни, фотографували, задавали багато запитань, їм було цікаво, чим займалася жінка у мирний час, як себе почуває у складних обставинах воєнного стану.
В Оріхові Людмила Сергіївна тривалий період була головою квартального комітету, з відповідальністю виконувала свої обов’язки, за що її цінували і поважали сусіди. Після широкомасштабного вторгнення армії РФ на територію України вона не виїжджала з міста, займалася видачею гуманітарної допомоги на своїй дільниці.
Правилом для неї завжди було: не здаватися, коли тобі погано, і не розслаблятися, коли тобі добре. А легко їй не було…
У вересні 2022-го довелося залишити рідний дім, бо тяжко захворів син Вадим, який переніс кілька операцій, тепер на інвалідності.
Працьовита жінка любить чистоту і затишок, тож дбає не тільки про тимчасове житло. Разом з Любов’ю Іванівною Гайдар висадили квіти на території містечка, турбуються про порядок біля свого блоку.
Вони сумують за минулим, переживають за долю міста, де були щасливими,  живуть надією і вірою в Перемогу, мріють повернутися до Оріхова.

Тамара Курочкіна