Впродовж листопада та грудня 2022 року службовці однієї із селищних рад уклали низку договорів із підприємцем та підконтрольною йому фірмою. Підрядник мав поставити дрова, призначені для мешканців прифронтових міст та сіл Запорізької області, на загальну суму в 9 млн грн. В договір зловмисники умисно внесли суму значно вищу, ніж середня ціна на ринку.

Таким чином, було завдано збитків на 1,7 млн грн. Згодом, один з фігурантів справи придбав собі елітне авто за 1,5 млн грн, що були отримані злочинним шляхом.

Минулого тижня в помешканнях зловмисників провели низку обшуків та вилучили: 99 тис. грн, понад 3800 доларів, автомобіль Range Rover, документи фінансово-господарської діяльності, мобільні телефони тощо.

На підставі доказів слідчі повідомили трьом фігурантам справи про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене організованою групою» Кримінального кодексу України. Одному із фігурантів ще і за ч. 1 ст. 209 «Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом» Кримінального кодексу України.

За скоєне підозрюваним загрожує від 7 до 12 років за ув’язнення з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю впродовж трьох років.