Модульне укриття, розташоване в одному приміщенні з кав'ярнею популярної мережі, відкрилося на бульварі Шевченка.

МАФ навпроти будівлі міської ради встановили ще 8 місяців тому, коли в.о. міського голови був Анатолій Куртєв. Потім журналістів інформували, що є проблеми з підключенням приміщення до електромережі. Очевидно, на сьогодні вже всі вони вирішені.

Такі модульні укриття призначені для людей, яких повітряні тривоги чи обстріли застали на вулиці. Конструкція має захистити від уламків.

Всередині укриття, у якому два входи-виходи, є освітлення, кілька новеньких лавочок та розетки для заряджання гаджетів. Також тут буде встановлений електронний замок, який відкриватиме двері під час повітряних тривог.

Однією з перших в МАФі-укритті побувала секретар Запорізької міськради Регіна Харченко. У цей час його "інспектували" місцеві журналісти, які прочитали про відкриття у соцмережах. За словами журналістів, очільниця Запоріжжя залишилася задоволеною.

Фінансування проєкту здійснили представники бізнесу. За станом сховища мають слідкувати власники торгової точки, тож є надія, що запоріжці не перетворять приміщення на туалет або його не облюбують безхатченки.

Фото В'ячеслава Твердохліба