Впродовж 26 липня російські військові завдали 408 ударів з різного виду озброєння по 10 містам та селам Пологівського, Василівського та Запорізького районів. По Малій Токмачці ворог гатив з авіації, реактивних систем залпового вогню, артилерії та безпілотників.

Так, у п’ятницю окупаційні війська здійснили 8 авіаційних ударів по Кам’янському, Лобковому, Роботиному, Малій Токмачці та Малинівці. З реактивних систем залпового вогню 9 разів обстріляли Малу Токмачку та Роботине.

Артилерійським вогнем окупанти накрили території Гуляйполя, Новоандріївки, Роботиного, Малої  Токмачки, Малинівки, Левадного та Щербаків, завдавши 167 ударів. 

Не припиняє ворог і масовані удари безпілотникам. Зокрема, вчора атакували ними 224 рази Лежине, Гуляйполе, Левадне, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку та Новоандріївку. Відомо, що внаслідок обстрілу села Лежине поранення отримали троє місцевих жителів віком 66, 81 та 85 років. Їм надано медичну допомогу.

Загалом внаслідок російських обстрілів зафіксовано 50 повідомлень про пошкодження та руйнування приватних домоволодінь, квартир у багатоповерхівках, продовольчих крамниць та автотранспорту громадян. 

На місцях влучань працювали слідчі поліції та СБУ, за зібраними матеріалами відкриті кримінальні провадження. Правова кваліфікація – ч. 1 ст. 438 “Порушення законів та звичаїв війни” Кримінального кодексу України.