Впродовж понеділка, 27 травня, військовій російської терористичної армії завдали 303 удари з різного виду озброєння по 8 містам та селам Запорізької області. Зокрема, вчора ворог атакував прифронтове Гуляйполе безпілотниками, та обстріляв з артилерії, РСЗВ та безпілотників Малу Токмачку.

Черговий авіаудар ворог вчора завдав по Новоандріївці. Також військові російської армії 6 разів обстріляли з реактивних систем залпового вогню Малу Токмачку, Роботине та Малинівку.

Безпілотниками різних модифікацій ворог вчора 117 разів атакував Гуляйполе, Новоандріївку, Роботине, Малу Токмачку, Левадне, Малинівку та Верхню Терсу.

Не припиняють загарбники й артилерійські обстріли по території Гуляйполя, Новоандріївки, Роботиного, Малої Токмачки, Левадного, Малинівки та Нестерянки. Вчора було завдано 179 артударів.

Внаслідок ворожих обстрілів зафіксовано 6 повідомлень про руйнування. Російські снаряди поцілили по житловим будинкам, також пошкоджено майно та машини людей.

За всіма фактами воєнних злочинів російської армії слідчі відкрили провадження за ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.