Впродовж 28 травня військові російської терористичної армії завдали 296 ударів з різного виду озброєння по 8 населеним пунктам Пологівського та Василівського районів. Зокрема, загарбники не припиняють атакувати безпілотниками та обстрілювати з артилерії Малу Токмачку.

За даними Запорізької ОВА вчора окупанти 5 разів обстріляли з РСЗВ Роботине. Крім того, це селище й Гуляйполе, Малу Токмачку, Левадне, Роботине, Малинівку та Новоандріївку 79 разів ворог атакував безпілотними літальними апаратами.

Не припиняють військові РФ й масовані артудари. У вівторок вони завдали 212 ударів по території Гуляйполя, Малої Токмачки, Новоандріївки, Роботиного, Левадного, Малинівки, Малих Щербаків та Степногірська.

Надійшло 7 повідомлень про руйнування житла. За даними Нацполіції у Запорізькій області, внаслідок ворожих влучань пошкоджені господарчі будівлі, гаражі, багатоповерхівки та приватні будинки.

Правоохоронці задокументували наслідки збройної агресії, зібрали докази воєнних злочинів, скоєних військовими РФ. Слідчі поліції та СБУ відкрили кримінальні провадження, правова кваліфікація – ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.