У неділю, 29 липня, військові російської окупаційної армії завдали 573 удари з різного виду озброєння по 10 містам та селам Запорізької області. Внаслідок російського обстрілу Пологівського району поранено чоловіка, повідомив Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації.

По Гуляйполю та Кам’янському у неділю ворог завдав 5 авіаційних ударів. Стільки з разів російська армія обстріляла з реактивних систем залпового вогню Новоданилівку, Новоандріївку та Роботине.

Території Приморського, Гуляйполя, Малої Токмачки, Новоандріївки, Роботиного, Новоданилівки, Малинівки та Левадного ворог накрив артилерійським вогнем, завдавши 264 удари.

Не припиняють окупаційні війська й масовані атаки безпілотними літальними апаратами. Лише у неділю ворог 299 разів атакував безпілотниками Біленьке, Гуляйполе, Малу Токмачку, Левадне, Роботине, Новоданилівку, Малинівку та Новоандріївку.

Внаслідок ворожих обстрілів зруйновано 8 будинків мирних мешканців та об'єктів інфраструктури. 

ДОПОВНЕНО:

Поранений - 54-річний мешканець Малої Токмачки Пологівського району. У результаті російського обстрілу у чоловіка контузія та осколкове поранення.