Впродовж минулої доби, 29 липня, військові російської окупаційної армії завдали 440 ударів з різного виду озброєння по 12 містам та селам Запорізької області. Вчора ввечері загарбники завдали ракетний удар по Запоріжжю.

«По передмістю обласного центру ворог вражає інфраструктурі об’єкти. Це вдруге за останні три дні по одному й тому самому об'єкту ворог намагається поцілити, вважаючи, що там є якесь життя. Але життя, на жаль, на  цьому інфраструктурному об’єкті немає вже останні 2,5 роки, Як ворог прийшов з війною на територію нашої країни», - зазначив в етері «Єдиних новин» Іван Федоров, очільник Запорізької ОВА.

Крім того, з авіації ворог атакував Кам’янське та Лобкове.

Малу Токмачку, Новоданилівку та Новоандріївку російська армія 9 разів обстріляла з реактивних систем залпового вогню. Ці населені пункти, а також Приморське, Гуляйполе, Роботине, Малинівку та Левадне, ворог обстріляв з артилерії 168 разів.

Не припиняє ворог і масовані атаки безпілотними літальними апаратами. У понеділок 260 разів атакували ними Біленьке, Гуляйполе, Малу Токмачку, Левадне, Роботине, Новоданилівку, Малинівку та Новоандріївку.

Внаслідок ворожих обстрілів зруйновано 11 будинків мирних мешканців.