Запорізька міська та обласна влада веде повномасштабну роботу до проходження зимового періоду. Зокрема, місцева влада проводить роботи, які забезпечать електроенергію споживачів взимку.

Наразі ведуться перемовини з іноземними донорами про встановлення когенераційних установок для забезпечення тепла і води, навіть коли не буде електроенергії. Комунальники встановлюють сонячні батареї на світлофори, аби в темну пору доби вони працювали в незалежності від електроенергії.

«Сьогодні ми проводимо перемовини і влаштовуємо спеціалізовані програми для ОСББ та приватного сектору для того, щоб було більш вигідно встановлювати додаткову генерацію сонячного або інверторне накопичення. Адміністративні будівлі переводимо на сонячну генерацію та когенерацію, щоб взимку медичні та освітні установи могли функціонувати не дивлячись на ситуацію в електромережах. Тепер наша задача вести перемовини з донорами, щоб встигнути реалізувати це до перших днів зими», - сказав Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації.

Нагадаємо, відсьогодні в обласному центрі знову буде працювати вуличне освітлення.