Ігор Сирота, гендиректор «Укргідроенерго» разом з Сергієм Нагорняком, народним депутатом, членом комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, головою підкомітету з питань енергозбереження та енергоефективності здійснили робочий візит на ДніпроГЕС.

Під час візиту були обговорені питання, що стосуються відновлення гідроелектростанції, а також підвищення ефективності її роботи та безпеки.

Так, Ігор Сирота наголосив на важливості якнайшвидшого відновлення об'єкта після російських ракетних обстрілів,  бо це є ключовим завданням для забезпечення стабільного постачання електроенергії в Україні.

«Це критично важливо для забезпечення стабільного та надійного електропостачання всієї України. Наша мета – не тільки відновити пошкоджену інфраструктуру, але й модернізувати її, впроваджуючи передові технології для підвищення ефективності та надійності роботи гідроелектростанції», – зазначив Ігор Сирота.

Своєю чергою Сергій Нагорняк наголосив, що по території Дніпровської ГЕС російські війська випусти близько 40 ракет різного типу. Масштаби руйнувань жахливі. Нардеп також зазначив, що іноземні партнери мають побачити руйнування ДніпроГЕС на власні очі.  

«Читати статистику про руйнування це одне, а бачити на власні очі в яких умовах знаходяться об’єкти енергетики, які масштаби роботи по відновленню — це інше, – сказав Нагорняк. – На відновлення Дніпровської ГЕС підуть роки. Але наші міжнародні партнери мають допомогти нам покращити систему ППО. Сьогодні лише захист неба над країною робить можливою нормальну роботу над відновленням критичної інфраструктури, в тому числі Дніпровської ГЕС».