Депутат Запорізької обласної ради Анатолій Блоха написав заяву про складення депутатських повноважень.

66-річний Анатолій Блоха входив в комісію з питань охорони здоров'я, материнства та дитинства. Раніше очолював Якимівську райдержадміністрацію, був керівником міліції в Мелітополі.

1 серпня голова Запорізької ОДА, начальник обласної військової адміністрації Іван Федоров підписав розпорядження № 102-ор-к щодо припинення повноважень депутата Запорізької обласної ради восьмого скликання Блохи Анатолія Васильовича у зв'язку з його особистою заявою про дострокове складення депутатських повноважень.

Відповідні документи, як повідомляється на сайті обласної ради, будуть направлені до Запорізької обласної територіальної виборчої комісії. Інформація про депутата Анатолія Блоху на сайті облради вже відсутня.

Анатолій Блоха був членом фракції "Опозиційний блок", яка налічувала 8 депутатів. Очолював фракцію головний зрадник Запорізької області євген балицький. На сьогодні за рішенням суду за співпрацю з ворогом достроково припинені депутатські повноваження двох колишніх опоблоківців - балицького та миколи пастушенка.  Політична партія "Опозиційний блок" на сьогодні забороненана судом.

Під час окупації Мелітополя ввечері 23 березня 2022 року Анатолій Блоха був викрадений росіянами зі свого дому.

"Ввечері 23 березня в квартиру вломилися озброєні люди у формі російських військових. Звинуватили у співпраці з "Азовом", провели обшук, перевернули все. Шукали зброю. Вивели його з мішком на голові й протримали деякий час в машині. Потім ненадовго відпустили. Але скоро повернулися, сказали зібрати теплі речі й їхати з ними. Обіцяли - відпустять за пару годин. Але досі зв'зку з чоловіком немає", - розповідала журналістам його дружина Світлана.

Згодом депутата Запорізької обласної ради відпустили.

На сьогодні депутатський корпус налічує 62 народних обранця. На місцевих виборах у 2020 році до цього органу місцевого самоврядування виборці Запорізької області обрали 84.