На гарячу лінію Широківської громади надійшла велика кількість запитів щодо відсутності води в деяких селах.

Ситуацію прояснив голова громади Денис Коротенко:

"Ворожі обстріли енергетичної інфраструктури створили важку ситуацію з електроенергією. А це в свою чергу викликало проблеми з водопостачанням. Від електроенергії залежить робота насосної станції на Бородинському, від якої йдуть водні мережі в нашу громаду.

Відключення світла не дає насосам розвинути достатню потужність, щоб закачати воду. Це питання вирішено встановленням альтернативного джерела енергії на станції.

Очікуємо, що цей захід покращить ситуацію найближчими днями. Після включення електроенергії водні комунікації не можуть працювати в штатному режимі, оскільки утворюються повітряні закорковування в трубах і спеціалістам КП Благводсервіс потрібно ще декілька годин для виведення повітря з мереж.

Також після включення світла є ризик утворення гідроударів в трубах, що і сталось на Північно-груповому водогоні.

Гідроудари спричинили утворення трьох поривів на трубах між Запоріжжям та Дніпрельстаном. Їх вже усунено силами спеціалістів КП Благводсервіс. Але вимкнення електроенергії продовжуються, тож ризик таких гідроударів, на жаль, зберігається.

Всі вищезгадані складнощі призвели до того, що наразі у селах Веселе, Петропіль та Надія немає води. Для жителів цих сіл завтра (3 липня. - ред.) буде організований підвіз води. За більш детальною інформацією зверніться до старости".

Денис Коротенко також зазначив, що частково залишається без води село Лукашеве. Якщо через вимкнення енергії та зниження потужності насосів вода в село не надійде, до туди також буде організовано підвіз води.

"Розуміємо, що відсутність води особливо неприємна в такі спекотні дні. Громада та КП Благводсервіс роблять все можливе, щоб зменшити негативні наслідки: шукаємо альтернативні методи живлення, оперативно усуваємо пориви, готові надавати допомогу у підвозі води", - підкреслив голова громади Денис Коротенко.