Близько 23:00 години 2 вересня військові російської армії завдали ракетний удар готельному комплексу у Шевченківському районі Запоріжжя. Наразі відомо про двох загиблих та чотирьох поранених.

Російські війська поцілили в будівлю готелю, внаслідок чого сталося руйнування й обвал плит перекриття та будівельних конструкцій.

На місці події рятувальники одразу приступили до пошуково-рятувальних робіт. З-під завалів надзвичайники деблокували тіло 38-річної жінки, згодом дістали тіло її 8-річного сина.

Співробітники ДСНС врятували 12-річну доньку загиблої. Дівчинку дістали з-під завалів в тяжкому стані та передали лікарям для подальшої госпіталізації. У дитини переломи кінцівок, поранення, опіки до 45% тіла, травматичний шок.

До прибуття підрозділів ДСНС 43-річного травмованого чоловіка загиблої в стані середньої тяжкості госпіталізували до медичного закладу. За даними місцевих ЗМІ, родина, яка постраждала внаслідок цього удару, це власники закладу.

Вдень 3 вересня до медзакладу самостійно звернулися дві жінки, які також постраждали внаслідок нічного російського обстрілу. У них лікарі діагностували акубатравми. Відомо, що на момент ворожого обстрілу вони працювали на об’єкті поруч із готелем.

За даними Запорізької міської ради, внаслідок ракетного удару по обласному центру пошкоджено 9 багатоквартирних будинків, два об’єкти інфраструктури та навчальний заклад освіти. Комунальні служби усувають наслідки обстрілу.