Сьогодні, 6 вересня, на літніх Паралімпійських іграх у Парижі відбулися півфінальні поєдинки чоловічого настільного тенісу у класі MS8. За їх результатами Максим Ніколенко, спортсмен із Запоріжжя, став бронзовим призером Паралімпіади-2024.

Спортсмен з Запоріжжя розпочали виступи у чоловічому турнірі з настільного тенісу зі стадії 1/8 фіналу. Спочатку Максим здолав іспанця Алехандро Діаса з рахунком 3:0, а потім француза Клемана Бертьє з рахунком 3:2.

За крок до фіналу Максим Ніколенко поступився китайцю Шуаї Жао. У двох заключних сетах Максим програв. Матч закінчився з рахунком 2:3.

Попри це, тенісист автоматично виборов бронзову нагороду Паралімпіади-2024, яка також стала другою для України в цьому виді спорту, повідомляє «Суспільне Спорт».

«Максим Ніколенко здобув бронзу з настільного тенісу в індивідуальному заліку! Клас SM8. Загалом Україна отримала вже чотири престижні олімпійські нагороди від нашого міста: дві бронзи, срібло та золото. В ці важкі часи наші спортсмени доводять: нічого неможливого немає. Наполегливість і дисципліна дають результат. Дякую!», - написала Регіна Харченко, виконуюча обов’язки міського голови.

Нагадаємо, вчора запоріжанка 35-річна Марія Помазан виборола «золото» у змаганні з метання ядра (клас F35) на Паралімпійських іграх у Парижі.