Військові російської терористичної армії регулярно гатять по прифронтовому Оріхову з різного виду озброєння. Ворог буквально перетворює колись квітуче місто на руїни.

Нині в місті залишаються переважно літні люди. Вони живуть під ворожими обстрілами й повідомляють правоохоронцям про руйнування в Оріхівській громаді через удари вороги. Правоохоронці приїздять на кожну заяву місцевих та роблять фото та відеофіксацію наслідки ударів, щоб кожен російський окупант постав перед судом та відповів за скоєне.

Вчора, 6 червня, в черговий раз від російських обстрілів постраждав будинок 78-річної Анни Прокопівни. Жінка мешкає сама. Її діти виїхали з міста ще до повномасштабного вторгнення, працюють та допомагають дистанційно. Будинок жінки вже неодноразово був пошкоджений російськими снарядами. Анна Прокопівна каже, що гучно щодня, але останні кілька місяців поряд із хатою не прилітало.. до вчорашнього дня.

«Я тільки заснула, як чую – летить. За відчуттям, ніби десь зовсім поряд. Згодом декілька снарядів лягли трохи віддалено. Не виходила на вулицю, бо страшно. Сховалася у перестінках, накрилася подушкою та молюся, щоб вижити», – згадує останній приліт бабуся.

Як з’ясувалось, внаслідок російського обстрілу на городі бабусі залишилось дві великі вирви від снарядів. Крім того, через ворожий удар поламав дерева. Постраждала й оселя Анни Прокопівник: вибиті шибки, побитий дах і причілок, посічені стіни.

Птиця та домашні тварини залишилися живі – єдине «заспокійливе» та радість самотньої жіночки. А в сусідів залишилися руїни замість будинку, снаряд влучив прямісінько в нього.

Того ж дня до Анни Прокопівни навідалися працівники поліції, зафіксували наслідки влучань, оформили протокол пошкоджень, надали консультації з відшкодування збитків та ремонту будинку. А ще привезли старенькій гуманітарну допомогу та питну воду. На знак вдячності отримали від бабусі домашню черешню.