У вівторок, 7 травня, військові російської армії завдали сотні ударів по Запорізькій області. Під ворожим вогнем були 10 міст та сіл регіону. Зокрема, ворог наніс три авіаудари по Комишувасі та Новоандріївці.

Малу Токмачку, Левадне, Гуляйполе, Роботине, Новоандріївку та Малинівку ворог 99 разів атакував безпілотниками. 14 ударів з реактивних систем залпового вогню ворог завдав по Малій Токмачці, Гуляйполю та Роботину.

Крім того, з артилерії ворог наніс 183 удари по території Оріхова, Гуляйполя, Залізничного, Малої Токмачки, Новоандріївки, Роботиного, Левадного, Малинівки, П’ятихаток.

Правоохоронці зафіксували 14 повідомлень про руйнування, в тому числі житлових будинків мирних мешканців.

Також вчора ворог вгатив по фермерському господарству в Комишувасі Запорізького району. Внаслідок нього пошкоджені виробничі приміщення та сільськогосподарська техніка. З осколковими пораненнями тулуба, рук і ніг до лікарні госпіталізували  75-річного місцевого жителя.

Наслідки влучань задокументували слідчі поліції та СБУ. За зібраними матеріалами відкриті провадження за ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.