У Центрі допомоги Запоріжжя мешкають вимушено переміщені особи з окупованих територій та зон активних бойових дій.

Сьогодні тут проживає 70 мешканців, які приїхали у Запоріжжя з населених пунктів Запорізької, Донецької і Херсонської областей. 18 з них - діти.

Комфортні умови проживання для людей з інвалідністю у шелтері створили при підтримці Угорської Екуменічної Служби Допомоги.

"Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №930, ми провели масштабний ремонт: замінили вікна, двері, підлогове покриття, облаштували пандуси та встановили спеціальні санвузли, - розповів керівник Центру допомоги Запоріжжя Микола Городенський. - Кожна деталь була продумана для того, щоб наші мешканці почувалися максимально комфортно та безпечно.

Тепер у нас є спеціальні ліжка, поручні та інші пристосування, які допомагають людям з обмеженими можливостями вести більш самостійне життя.

Це не просто ремонт - це інвестиція в майбутнє, в створення суспільства, де кожен має рівні можливості.

Ми вдячні кожному, хто долучився до цього проекту. Адже саме завдяки спільним зусиллям ми робимо світ навколо себе кращим".

З квітня 2022 року прихисток у цьому приватному шелтері, проживання у якому безкоштовне, знайшли понад 1500 осіб. Частина з них поїхала далі, у більш безпечні регіони України чи за кордон, частина винайняла житло у Запоріжжі.

А деякі в очікуванні деокупації та перемоги над ворогом мешкають тут вже понад два роки.

"Є й такі, хто повернувся до нас з-за кордону. Тому що за кордоном добре, а вдома краще, - впевнений Микола Городенський.

За словами керівника шелтеру, зараз у них є хлопець з інвалідністю, який буде проживати у кімнаті з умовами для людей з особливими потребами.

Ми також писали про прекрасний патріотичний  концерт оркестру Військової академії (м.Одеса), який військові музиканти дали у Центрі допомоги Запорііжжя.

Фото: фейсбук-сторінка Миколи Городенського