У п’ятницю, 10 травня, військові російської окупаційної армії завдали 380 ударів з різного виду озброєння по 10 містам та селам Запорізької області. Внаслідок ворожого обстрілу зруйновано та пошкоджено 24 оселі.

Вчора ворог завдав ракетний удар по Мар’ївці Запорізького району, та 22 рази обстріляв з РСЗВ Малу Токмачку та Роботине.

Крім того, у п’ятницю російські військові 167 разів атакували безпілотниками різних модифікацій Малу Токмачку, Гуляйполе, Левадне, Роботине, Малинівку, Новоандріївку, Новопавлівку. Також окупанти накрили артилерійським вогнем Гуляйполе, Новоандріївку, Малу Токмачку, Роботине, Левадне, Вербове, Малинівку та Приютне, завдавши 190 ударів.

Внаслідок російських обстрілів пошкоджено та зруйновано будинки мирних мешканців. Також понівечені господарські споруди та ангар.

Наслідки ворожих влучань задокументовані працівниками поліції та СБУ. За фактами воєнних злочинів відкриті кримінальні провадження. Правова кваліфікація – ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.