Працівники Концерну «Міські теплові мережі» обстежили понад 4,5 тисячі будинків, 117 шкіл та 120 дитячих садочків. Місто готово до опалювального сезону 2024/2025, повідомили у Запорізькій міській раді. 

У міськраді також зазначили, що до початку опалювального сезону фахівці провели капітальний ремонт восьми котелень та замінили понад вісім тисяч метрів теплових мереж. Наразі 57 котелень та «Міських теплових мереж» та 12 центральних теплових пунктів готові до роботи.

«Окрім того, об’єкти «МТМ» мають 51 дизельний генератор і необхідний обсяг палива, щоб запустити котельні в умовах тотального блекауту», - зазначила Регіна Харченко, виконуюча обов’язки міського голови. 

Крім того, КП «Водоканал» готовий постачати людям воду незалежно від наявності світла, бо має 100 генераторів на кожній насосній станції, а також необхідний запас палива.

«Вдячні нашим міжнародним партнерам, вдячні обласній адміністрації за те, що в нас почалась процедура закупівлі та встановлення когенераційних установок, тому що це також додаткова альтернатива живлення в умовах тотальних блекаутів. І ми сподіваємось що до кінця 2024 року шість когенераційних установок буде встановлено на території Запорізької громади», - додала Харченко.

Відзначимо, опалювальний сезон в Запоріжжі стартує після того, як впродовж трьох діб середньодобова температура буде 8 градусів тепла.