У Запоріжжі 11 червня сталося резонансне вбивство

Як зазначається у повідомленні відділу комунікацій ГУНП в Запорізькій області, вранці біля багатоповерхівки в Олександрівському районі пролунали постріли.

"Невідомий здійснив чотири постріли в чоловіка, який вийшов з під“їзду (за даними ЗМІ, він виносив сміття. - ТС), і зник з місця злочину.

Пораненого у важкому стані доставили у лікарню, де він помер під час реанімаційних заходів - отримані поранення виявилися несумісними з життям. Поліція закликає відгукнутися громадян, які стали свідками або володіють будь-якою інформацією, що допоможе у розслідуванні та розшуку фігуранта", - говориться у повідомленні.

Максим Денщік очолював департамент правового забезпечення Запорізької міської ради. Посадовець на своїй фейсбук-сторінці регулярно повідомляв про виграні департаментом суди, результатом яких ставало поповнення місцевого бюджету. Зокрема, гроші стягувалися з орендаторів земельних ділянок.

Після зміни керівництва міської ради у нової очільниці Регіни Харченко “виникли питання” до директора департаменту і Максим Денщік був відсторонений від виконання службових обов’язків на час проведення службового розслідування. Ба більше! Посадовцю заборонили заходити у будівлю міської ради, призначивши місцем роботи Комунарську районну адміністрацію.

Своєю чергою директор департаменту правового забезпечення публічно заявив про тиск з боку голови Запорізької ОДА Івана Федорова.

“Хочу офіційно заявити про тиск на мене зі сторони голови ЗОВА Федорова Івана! Останній «по хорошему» пропонував мені декілька разів звільнитися із займаної посади за власним бажанням. Я відмовився, бо вважаю що чесно та сумлінно виконую свої обовʼязки! Станом на сьогодні Іван прямо та через різних людей (як в міськраді так і за її межами) погрожує мені розправою зі сторони правоохоронних органів!

Моя позиція є принциповою! ЗАЗНАЧАЮ, що в разі кримінального переслідування мене зі сторони правоохоронців - це є розправа наді мною за мою позицію!!! - написав 2 травня директор департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради.

А 14 травня на сторінці Максима Денщіка з’явилося повідомлення такого змісту: «6 днів тому я направив на пані секретаря Харченко Регіну купу позовів про стягнення заборгованості, розірвання договорів оренди і т.і.

Станом на сьогодні позови секретарем не підписані (начебто відправленні на опрацювання),  а натомість я дізнався про своє відсторонення від виконання обовʼязків в рамках якогось службового розслідування.

Пані Регіно не займайтеся дурницями, ніхто ваших відсторонень не боїться! Краще підпишіть позови та наповнюйте бюджет Громади! ПС: і саме головне - Запоріжжя це не Мелітополь».

Відсторонений посадовець присвятив ще кілька постів діям нової очільниці міської ради, у тому числі скороченню освітньої мережі. А 11 червня пролунали фатальні для нього постріли.

У той же день голова Запорізької ОДА Іван Федоров прокоментував загибель Максима Денщіка: “Резонансне вбивство у Запоріжжі не має права залишитись без уваги ні влади, ні правоохоронців.

Сьогодні близько 8 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що біля підʼїзду багатоповерхівки одного з районів Запоріжжя невідомий з вогнепальної зброї стріляв у місцевого посадовця. Потерпілий помер під час реанімаційних заходів.

Оперативно провів нараду із правоохоронними органами, поліція проводить слідчо-розшукові дії. Розслідування резонансного вбивства - на особливому контролі.

Запоріжжя – не місце для кримінальних розборок. Тож спільно із правоохоронцями будемо проводити превентивну роботу з викорінення криміналітету в обласному центрі.

Окрема увага - до посилення заходів безпеки мешканців міста на вулицях. Працюємо на упередження».

Вбивство колишнього підлеглого прокоментував і екссекретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

"Максим написав свою сторінку в історії життя. Інтелігентний, ввічливий, порядний, завзятий, відповідальний, комунікабельний і професійний адвокат, на посаді директора міського департаменту правового забезпечення Максим Денщик в дуже короткі терміни налагодив роботу підпорядкованого йому структурного підрозділу.
Завжди турбувався про свій колектив і колектив його дуже любив.
Доклав дуже багато зусиль для боротьби з боржниками за оренду землі в місті. За час його роботи було задоволено судових позовів на більш ніж 115 мільйонів гривень. За позитивними рішеннями до бюджету громади Запоріжжя було стягнуто майже 58 мільйонів.
Розвивав і підтримував дитячий та юнацький спорт.
Обожнював дружину, донечку і сина.
Мав тверді переконання та принципи і хотів розвивати рідне місто, в якому планував ростити своїх дітей.
Макс, на тебе завжди можна було покластися. Справжній, щирий, принциповий. Тримав слово і ніколи не зраджував. Ні собі, ні команді. Таких не забувають", - написав Анатолій Куртєв
.

...Резонансне вбивство Максима Денщіка стало першим вбивством посадовця такого рівня у Запоріжжі.

Якщо ви володієте інформацією, яка допоможе встановити особу зловмисника, повідомте за номерами телефонів: 0505243139; 0983573313 або 102.