З 80% до 100% збільшено розмір компенсації для агровиробників, які планують розміновувати землі сільськогосподарського призначення. Такі зміни до постанови № 284 ухвалили на засіданні Уряду. 

Зокрема, у цій програмі можуть також брати участь фермери, які мають податковий борг зі сплати за землю або борг зі сплати єдиного податку, якщо вони є платниками єдиного податку IV групи. Торги із закупівлі послуг з розмінування сільськогосподарських земель мають відбуватися виключно на аукціонах в системі Prozorro за участі не менше двох учасників. 

Участь у програмі можуть брати фермери, землі яких розташовано на деокупованих територіях, де підтверджена забрудненість або імовірна забрудненість вибухонебезпечними предметами. Визначені ділянки обовʼязково мають знаходитися поза 20-кілометровою зоною від лінії бойового зіткнення або державного кордону.

Верифікацію заявок через Державний аграрний реєстр здійснює Центр гуманітарного розмінування. Він же оголошує аукціони з надання послуг розмінування та перераховує 100% суми на рахунок.