За даними слідства, учасник проросійської громадської організації через заборонену в Україні соціальну мережу систематично поширював наративи країни-агресора.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Запорізької обласної прокуратури, зазначаючи, що чоловік був "людиною, яка не сприймає українську владу", а громадська організіція, членом якої він був, "з початком війни припинила своє існування".

"Розміщені на його власній сторінці шляхом репостів публікації стосувались схвалення "спецоперації" рф в Україні та ідеалізації актів агресії стосовно українців тощо.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру жителю Запорізького району в поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області", - повідомляється на сайті облпрокуратури.

Служба безпеки України уточнює, що "затриманий був представником російської партії ЛДПР, яка підтримує війну проти України. На власній сторінці в "Однокласниках" він агітував до захоплення обласного центру та підняття прапора рф на місцевих держустановах".