Біля Запорізької міської ради на Алеї Героїв встановили цифрову призму-меморіал. Її відкриття відбулось сьогодні, 15 липня. Зараз у ній міститься інформація про 128 запорізьких захисників, які загинули боронячи Україну від російських загарбників.

Цифрова призма-меморіал встановлена без додаткових витрат з міського бюджету. Раніше вона стояла у запорізькому аеропорту й транслювала туристичну інформацію для гостей міста. Тепер розповідатиме про тих, хто віддав своє життя за Запоріжжя й Україну.

«Така концепція електронних призм не є новою. Подібна призма є у Київській міській раді. Ми вирішили використати цей досвід у Запоріжжі. Станом на сьогодні до призми вже внесена інформація про 128 загиблих. На розгляді ще 330 заявок. Хочу нагадати, що у Запоріжжі працює відділ соціальної підтримки захисників і захисниць України та членів їхніх сімей, який приймає подібні заявки», - наголосила Регіна Харченко, виконуюча обов’язки міського голови.

Сім’ї полеглих воїнів, які згодні на внесення інформації про загиблого, можуть звернутись до відділу соціальної підтримки захисників і захисниць України та членів їхніх сімей за адресою: бульвар Вінтера, 14 (2 поверх) або зателефонувавши до кол-центру: +38 (063) 160-48-82. 

Також наразі міська рада також опрацьовує спорудження у Запоріжжі меморіалу захисниками та захисницям України, з урахуванням наявних на сьогодні фінансових можливостей. Також у місті планується встановити ще мінімум одну електронну призму.